Slider 01 Slider 02 Slider 03 Slider 04 Slider 05 Slider 06 Slider 07

Cardiologie

       Cardiologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea şi recuperarea bolnavilor cu suferinţe cardiovasculare prin mijloace nechirurgicale. Prevenirea bolilor cardiovasculare se face prin screeningul permanent al pacienților cu risc crescut de dezvolta aceste boli.
       Pentru creșterea acurateții diagnosticului și evaluarea stadiului de boală, consultul cardiologic este însoțit de analize de laborator specifice, explorări funcționale cardiace - electrocardiograma, test de efort, monitorizare ambulatorie a tensinii arteriale, explorări paraclinice specifice - radiografia cardio-pulmonară, ecografia cardiacă și ecografia Doppler vasculară.
       Pacienții se pot adresa la consultul cardilogic având deja boli cardiovasculare cunoscute (boli congenitale de cord, hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică, angina pectorală, stari post infarct miocardic, boli ale valvelor cardiace, tulburări de ritm cardiac, cardiomiopatii, boli ale vaselor periferice - boala varicoasă a membrelor inferioare, tromboflebite, arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare) sau se pot adresa cu simptome noi apărute cum sunt: durerea retrosternală, palpitații, oboseală, dispneea, transpirațiile profuze, edeme ale membrelor inferioare.
       Consultul cardiologic este necesar și la persoanele care prezintă factori de risc pentru boala cardiovasculară cum sunt: ereditatea (prezența în familie a unei boli cardiace cronice), obezitatea, diabetul zaharat, hipercolesterolemia, sedentarismul, fumatul și alcoolismul cronic.

       Serviciile medicale de cardiologie disponibile la Centrul medical Dr. Cev sunt:
• Consultaţii medic primar și specialist,
• Control medic, primar și specialist,
• EKG şi interpretare,
• Electrocardiografie de efort,
• Ecocardiografie transtoracică,
• Interpretare analize,
• Monitorizare Holter TA.

       Electrocardiograma (ECG) este cea mai folosită investigație paraclinică în examinarea cardiologică. Interpretarea ei oferă informații despre cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, cardiopatia hipertensivă, tulburări de ritm sau de conducere, tulburări electrolitice, etc. Este o investigație de screening a sportivilor de performanță și a celor care desfasoară activităti profesionale cu risc inalt.

       Proba de efort (electrocardiografia de efort) este o explorare funcțională complemenatară consultului cardiologic se efectuează pentru: diagnosticul cardiopatiei ischemice, evaluarea riscului și prognosticului pacienților cu simptome sau cunoscuți cu cardiopatie ischemică, evaluarea pacienților post infarct miocardic, evaluarea pacienților cu valvulopatii și a indicației de corecție chirurgicală.

       Ecocardiografia este principala metodă imagistică de evaluare în cardiologie, fiind neinvazivă accesibilă, neiradiantă. Furnizează informații atât despre funcția, cât și despre structura inimii. Modalitățile ecocardiografice sunt: ecocardiografia în mod M, bidimensională și Doppler. Este folosită în evaluarea ischemiei miocardice, a hipertensiunii arteriale, valvulopatiilor, endocarditei infecțioase, pericarditei, miocarditei, insuficienței cardiace, cardiopatiilor congenitale, cardiomiopatiilor, afectarea cordului de cauze extracardiace (bolile pulmonare cronice, boli sistemice, ca urmare a tratamentului citostatic), etc.

       Monitorizarea Holter a tensiunii arteriale pe 24 de ore - decelează valorile tensionale și frecvența cardiacă pe parcursul a 24 ore, periodic (din 30 in 30 minute), în contextul unei activități cotidiene normale, în efort, repaus, somn, fără a fi influențate de contactul cu personalul medical. Investigația este necesară pentru diagosticarea hipertensiunii arteriale oscilante sau necontrolate sub medicație hipotensoare sau a tulburărilor de ritm cardiac.

 
 

Galerie foto

 
mai mult

Parteneri

 

Contact

Centrul Medical Dr. Cev
Strada Făgăraș nr. 3,
305500 Lugoj, Jud. Timiș

Telefon: 0256 358617
Fax: 0356 459271
Email: cm_dr_cev@yahoo.com